Blogs - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Vijf tips om lastige vacatures te vullen

Als werkgever ken je de situatie waarschijnlijk wel: je zit met een lastige vacature die maar niet ingevuld wordt. Deze gaten in je personeelsbestand hebben een negatief effect op de productiviteit van een afdeling.

Het gebruik van social media is voor ieder bedrijf een integraal deel geworden van hun algemene marketingstrategie. Het raakt alle vlakken binnen deze strategie, van recruitment tot employer branding.

 Employer branding en social media

Niet alleen Google en Shell profiteren van employer branding, ook bedrijven met een kleinere personeelsvraag en bijbehorend marketingbudget kunnen baat hebben bij het promoten van hun werkgeversimago. 

Lange termijnstrategie 2023

We bespraken al dat de krapte in de arbeidsmarkt nog steeds erg groot is, de prognose voor 2023 ziet er niet rooskleuriger uit. Het ziekteverzuim is daarbij in de afgelopen 20 jaar ook nog niet zo hoog geweest.

check nu je recruitment score

Nog even en 2023 staat voor de deur. We kijken terug op een jaar van krapte, schaarste en personeelstekorten. Uit de arbeidsmarkt cijfers van het CBS blijkt dat de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds groot is.

Frustratie van Werving- en Selectiebureaus

Vraag de gemiddelde sollicitant naar zijn grootste frustratie en statistisch gezien zal het antwoord zijn dat het ontbreken van structurele en heldere communicatie na een sollicitatie met stip op nummer 1 staat in de lijst.

Frustratie van Werving- en Selectiebureaus

Je zoekt kandidaten, liever gister dan vandaag. Je hebt zelf onvoldoende tijd en dus wordt er externe hulp ingeschakeld. Vandaag bekijken we de (frustrerende) impact van Werving & Selectiebureaus.

Hiring Managers en Recruitment

Inspirerende vacatureteksten schrijven, vacatures plaatsen, soms nog wat externe hulp inschakelen en dan is het wachten... Waarom is het zo lastig om die vacatures te vullen.

Hiring Managers en Recruitment

Updates geven aan kandidaten, uitnodigingen en afwijzingen versturen. Persoonlijke data op tijd verwijderen conform AVG. Meerdere bureaus komen met cv’s die niet goed aansluiten en bellen continue voor feedback.

Hiring Managers en Recruitment

Misschien wil je eerst weten wat een ATS is? ATS staat voor Applicant Tracking System en helpt jou om kandidaten te managen vanaf het moment dat zij een sollicitatie verrichten op jouw werken-bij website.