+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Hiring Managers en Recruitment

Updates geven aan kandidaten, uitnodigingen en afwijzingen versturen. Persoonlijke data op tijd verwijderen conform AVG. Meerdere bureaus komen met cv’s die niet goed aansluiten en bellen continue voor feedback.

Hiring Managers en Recruitment

Misschien wil je eerst weten wat een ATS is? ATS staat voor Applicant Tracking System en helpt jou om kandidaten te managen vanaf het moment dat zij een sollicitatie verrichten op jouw werken-bij website.

Het gebruik van social media is voor ieder bedrijf een integraal deel geworden van hun algemene marketingstrategie. Het raakt alle vlakken binnen deze strategie, van recruitment tot employer branding.

 Het is een lastige tijd om nieuwe werknemers te vinden, er zijn op het moment van schrijven voor iedere 100 werklozen zo’n 133 banen beschikbaar. En toch ga ik je een vervelende vraag stellen: waarom lukt het je concurrenten wel om hun vacatures te vullen?

Referral recruitment, oftewel social headhunting of netwerk werven, wordt tegenwoordig veel meer ingezet om personeel via-via te werven. Het is één van de beste en goedkoopste manieren om effectief personeel van hoge kwaliteit te werven.

Hiring Managers en Recruitment

Veelal kom ik bij bedrijven die bezig zijn om hun recruitmentproces te optimaliseren. Dat is nu net waar wij ons bij Yoores mee bezighouden. De meeste van deze bedrijven zijn organisaties van beperkte grootte. 

Wil jij als een aantrekkelijke werkgever gezien worden, zodat je werknemers werft die echt bij jouw bedrijf passen? Het beste wapen in de strijd om goed talent is employer branding, maar wat houdt het precies in? Vaak wordt employer branding nog gezien als een goede wervingssite of een sterke recruitment campagne. Maar employer branding gaat veel verder dan dat.

Waarom “nee” zeggen

Een goede Candidate Experience is heel belangrijk! Veelal heeft een matige Candidate Experience te maken met proces inrichting, tijd en de matige respons van de Hiring Managers. 

In onze blog over ‘de belangrijkste recruitment trends voor 2022’ zijn de vier belangrijkste recruitment trends van 2022 waar bedrijven en HR-professionals rekening mee moeten houden beschreven. Belangrijk hierbij was om te kijken hoe je jullie interne recruitment proces sterker kunnen maken. Een van deze vier trends is data-driven recruitment. In deze blog praten wij je bij over hoe data jouw recruitmentproces efficiënter kan maken.

Ben jij erop voorbereid om met succes te concurreren om het beste talent te werven? Onderstaand vind je trends op het gebied van recruitment waar bedrijven en HR-professionals rekening mee moeten houden anno 2022. Lees mee en je bent optimaal gewapend voor 2022.