HELP! En de frustratie van W&S - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Je zoekt kandidaten, liever gister dan vandaag. Je hebt zelf onvoldoende tijd en dus wordt er externe hulp ingeschakeld. Vandaag bekijken we de (frustrerende) impact van Werving & Selectiebureaus.

Blog-Yoores-De-werken-bij-site--het-fundament-van-recruitment

 

Organisaties schakelen voor lang openstaande, specialistische vacatures vaak werving- en selectiebureaus in. Ze willen ontzorgd worden en schakelen hulp in om die “speld in de hooiberg” kandidaat te vinden. Vervolgens verwacht de organisatie natuurlijk snel, goede kandidaten en worden er zelfs meerdere bureaus ingeschakeld.

 

Deze relatie is vaak gebaseerd op het snel zoeken en aanleveren van kandidaten en niet direct op de kernwaarden van de organisatie. Er worden in bulk LinkedIn berichten en belletjes de wereld in gestuurd met de boodschap “Ik heb de perfecte, nieuwe job opportunity voor jou”. Maar wie is dan die werkgever? Waar vind ik zelf meer informatie over dit bedrijf en wat maakt ze uniek.

 

In de praktijk zien we dat er 5 bureaus op dezelfde vacature werven voor 1 organisatie, er worden 5 verschillende verhalen gedeeld over de vacature en de werkgever. Er wordt niet gebouwd aan de Employer Brand, de opdracht is zo snel mogelijk CV’s te verzamelen. Is de vacature wat lastiger te vervullen dan verdwijnt de opdracht al snel onder op de stapel, want er wordt gewerkt met no-cure, no-pay. Op naar de volgende vacature!

 

Er is sprake van een korte termijn relatie, de benaderingen zijn niet uit naam van de organisatie zelf. De externe hulp is onvoldoende in staat om jouw Employee Value Proposition uit te dragen en er wordt dus NIET gebouwd aan jouw Employer Brand, maar enkel gebeld uit naam van het Wervingsbureau. Er wordt door meerdere bureaus in dezelfde vijver gevist met verschillende verhalen over dezelfde functie en organisatie.

 

Ondanks deze bekende frustraties wordt er gekozen voor Werving en Selectiebureaus omdat de “speld in de hooiberg” kandidaat toch gevonden moet worden. Wij geloven dat dit anders kan; zodat je aan je Employer Brand bouwt èn aan sourcing, selecties en screenings doet. Dus geen stapels slecht aansluitende cv’s meer maar 3 kwalitatieve kandidaten per vacature waarmee je een invulpercentage van 100% haalt.

 

We vinden het altijd interessant om te horen hoe jullie hier over denken, laten we een keer vrijblijvend contact opnemen.


Jasper Mollink
Sales Consultant
@:

 

Yoores Recruitment Solutions
Empowering Recruitment