Verhoog je retentie, werf slimmer - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

De wereld van Recruitment is in de afgelopen jaren sterk veranderd. We zien dat het keuzeaanbod van werkgevers voor talenten in de huidige markt groter is dan ooit. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod.  

Blog-Yoores-Lange-Termijn-Strategie

 

Dit brengt werknemers in een positie waarbij zij zelf hun werkgever kunnen kiezen. Werkgevers halen dan ook alles uit de kast om personeel te werven. In de strijd om talent kijken ze verder dan salarisschalen en bieden ze een scala aan “zachtere arbeidsvoorwaarden”. Tegenwoordig zijn gratis lunches, massages, kinderopvang en sportabonnementen al reguliere onderdelen van onze werkdag aan het worden.

 

Wat betekent dit voor werkgevers? Zij moeten investeren om, naast het werven van nieuw personeel, hun toppresteerders te behouden. Het is dus niet verbazend dat Personeelsretentie hoog op de HR-agenda van 2023 staat.

 

Hier komt dan ook het struikelblok voor het werven van nieuw talent naar voren. Veelal werken organisaties met verschillende Werving- en Selectiebureaus samen. Echter behartigen de Werving- en Selectiebureaus niet enkel de belangen van die organisatie.

 

Uit onderzoek blijkt dat de retentie van medewerkers die exclusief geworven zijn uit naam van de werkgever 40% hoger ligt. Dit in vergelijking met het traditionele werven uit bijv. een kandidatenpool.

 

De start van een hoge personeelsretentie begint niet op de eerste werkdag. De basis voor deze duurzame band tussen medewerker en organisatie wordt gelegd tijdens het selectieproces. Traditionele Werving- en Selectiebureaus zijn onvoldoende in staat om de Employee Value Proposition van de organisatie uit te dragen en bouwen enkel aan hun eigen Brand.

 

Om te zorgen voor hogere instroom, kwalitatief betere instroom en dus een hogere retentie is het noodzakelijk om exclusief en client branded (samen) te werken. Hoe beter de selectie, hoe gemakkelijker de retentie.

 

Wij hebben sinds 2011 ruime ervaring in het afstemmen van de verwachtingen van kandidaten op de Employee Value Proposition van organisaties. Op deze manier leggen we de basis voor een duurzame relatie tussen organisatie en kandidaat.

 

Ben je ook benieuwd hoe je client branded kan werven in perfecte relatie met jullie werkgeversmerk? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

 

Jasper Mollink
Sales Consultant
@:

 

Yoores Recruitment Solutions
Empowering Recruitment