Vijf redenen waarom RPO de toekomst is - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Een korte opfriscursus over RPO: bij Yoores werken wij als de interne recruiter van onze opdrachtgevers.
Wij kunnen het gehele recruitment traject uit handen nemen.

 

Recruitment Process Outsourcing RPO Blog Yoores

De focus op duurzame samenwerking onderscheidt onze werkwijze van het grote aantal werving- en selectie bureaus dat Nederland rijk is. Bij RPO ligt de focus op de lange termijn, werving en selectie richt zich op de korte termijn. Wij helpen niet alleen bij het snel en goedkoop invullen van vacatures, maar kijken ook hoe we het Employer Brand van onze opdrachtgevers kunnen verbeteren.

Klinkt goed? In de praktijk is het nog beter. Daarom bieden we vijf redenen aan waarom RPO jouw recruitment activiteiten gaat helpen.

 

1. We bouwen aan een Employer Brand
De lange termijn is leidend bij RPO. Daarom bouwen wij voor onze opdrachtgevers aan hun employer brand. Door in te zetten op de naamsbekendheid bij werkzoekenden wordt het makkelijker om vacatures in te vullen. Dit doen we op verschillende manieren. We bouwen voor onze opdrachtgevers verschillende recruitment platformen. Dit kan op LinkedIn, of met een aparte website. Ook minder voor de hand liggende opties als Facebook, Twitter, Instagram en Magnet.me zijn plaatsen waar gewerkt kan worden aan het werkgeversimago. Hoewel Employer Branding een relatief jong concept is, vindt het al veel navolging bij succesvolle bedrijven. Google wordt vaak genoemd, maar ook dicht bij huis zijn 'pareltjes' te vinden; kijk maar eens wat u mooie werkgeversmerken vindt.

 

2. De time-to-hire gaat omlaag
Door een RPO samenwerking aan te gaan wordt de time-to-hire omlaag gebracht. Dit heeft drie hoofdoorzaken. Het eerder genoemde Employer Branding zorgt voor een groter aantal reacties op vacatures. Dit aantal wordt nog groter wanneer Employer Branding wordt gecombineerd met Job Marketing, het promoten van individuele vacatures. Daarnaast richten wij het end-to-end proces aan onze kant zo strak mogelijk in. Dit alles maakt het mogelijk om vacatures van onze opdrachtgevers binnen vier tot acht weken in te vullen. Bij een RPO samenwerking zul je dus nooit lang op talent hoeven wachten.

 

3. De cost-per-hire gaat omlaag
Als we kijken naar de praktijk zien we dat interne recruitment bijna altijd gepaard gaat met verspilling en (te) hoge overhead. RPO is daarom een goede manier om de aan recruitment gerelateerde kosten omlaag te brengen. Door het proces strak en simpel in te richten, overhead weg te snijden, wordt het mogelijk om de cost-per-hire, in het geval van Yoores, met gemiddeld 36% omlaag te brengen.

Ik heb zelfs meegemaakt dat klanten hun totale kosten meer dan zagen halveren. Een tweede voordeel is dat een RPO samenwerking de kosten voor recruitment variabel maakt. Onze opdrachtgevers kunnen hierdoor makkelijk schalen. Als de situatie erom vraagt kunnen het aantal hires snel worden opgevoerd, of natuurlijk worden teruggebracht. Werkt u nu met veel W&S bureaus, detacheerders en uitzendbureaus, dan zullen uw kosten schrikbarend afnemen. Besparing tot meer dan 60% zijn reëel.

 

4. De kwaliteitsbeleving van de sollicitant gaat omhoog
Tevreden sollicitanten zijn een ander belangrijk doel bij het starten van een RPO traject. Niet alleen bij de opdrachtgevende organisatie, maar ook bij de kandidaten die het sollicitatietraject ingaan. Hoewel er meestal maar één iemand wordt aangenomen, is het toch belangrijk dat de overige kandidaten ook een goed gevoel overhouden aan het proces. Je wilt immers niet dat de afgewezen kandidaat jouw Employer Brand zwart maakt in zijn/haar netwerk. De grootste klacht van kandidaten is, bijna altijd, het gebrek aan informatie en transparantie in een sollicitatieprocedure. Wij nemen deze frustratie weg door vaste communicatiepunten in te bouwen en bovenal eerlijk te zijn naar kandidaten. Als wij zeggen dat we op maandag bellen, dan bellen we op maandag. Hierdoor zijn alle stakeholders tevreden na het doorlopen van het proces.

 

5. HR wordt ontlast
Vaak zien we dat recruitment in de functie van de HR adviseur is geschoven. Aangezien recruitment zich moeilijk laat plannen, verzorgt dat een sterke mate van ad-hoc beleid. Het resultaat is dat de organisatie dan vaak met externe bureaus werkt, wat zoals eerder gesteld duur is, maar ook veel tijd kost. Wanneer wij de recruitment activiteiten uit handen namen heb ik dit in korte tijd zien veranderen. Met een tevreden en beter functionerende HR afdeling als gevolg. Het ontlasten van het HR team (of de HR adviseur) in dit proces, werkt verlichtend en geeft energie. Wij doen waar wij goed in zijn, Human Resources waar HR goed in is. Win-win.

Nog steeds niet overtuigd van de kansen die RPO biedt? Bent u benieuwd wat Yoores voor uw organisatie kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

 

Wil je meer weten over RPO? Klik dan hier

 

Edwin Noordeloos
Managing Partner

Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment