De voordelen van Google for Jobs - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

De online wereld is altijd in beweging; steeds meer nieuwe tools. Het is je vast niet ontgaan, Google heeft een nieuwe vacaturezoekmachine gelanceerd: Google For Jobs.

 

 

google for jobs

Met deze vacaturezoekmachine moet het makkelijker worden voor sollicitanten om dé geschikte baan te vinden, gezien Google vacatures op het web verzamelt en direct alle de benodigde informatie meegeeft. Is jouw organisatie hier al klaar voor?

Hoewel Google For Jobs nog niet actief is in Europa (wel in Amerika) zijn velen al lovend over deze nieuwe vacaturezoekmachine. Daarbij zijn de eerste resultaten ook positief: “eerste tests leiden al tot 18 procent meer sollicitanten”. Wij hebben een aantal voordelen van Google For Jobs voor je op een rijtje gezet:

 

1. Je mist geen vacature!
Als we Google For Jobs moeten geloven, komen niet alleen de vacatures naar boven met de functietitel waar een sollicitant op zoekt. Maar ook de vacatures die hierop aansluiten. Zo hoeft een kandidaat én niet te zoeken op meerdere (soortgelijke) functietitels én komen er functietitels naar voren waar je misschien zelf nooit aan had gedacht.

 

2. Eén platform
Google For Jobs verzamelt namelijk vacatures van verschillende sites waardoor een sollicitant niet elke weer moet in en uitloggen op elke site. Je kunt net als bij de grote jobboards, een uitgebreide zoekopdracht invullen waarbij je jouw belangrijkste voorkeuren kunt aangeven. Google For Jobs werkt onder andere samen met CareerBuilder, Monster, LinkedIn, Glassdoor en Facebook. Een van de belangrijke spelers in recruitmentland die zich hier (nog) niet bij heeft aangesloten is Indeed. De kans dat Indeed zich aansluit zal niet zo groot zijn, aangezien zij Google meer als concurrent zien.

 

3. Het volledige plaatje
Buiten het zien van de vacaturetekst, krijg je veel meer informatie onder ogen dan op andere jobboards of search engines. Je ziet bijvoorbeeld hoe het bedrijf scoort op Glassdoor (en andere carrière gerelateerde sites), wordt direct gelinkt naar de company site en ziet welke vacatures er nog meer open staan bij het bedrijf. Google For Jobs laat zelfs data over de salarisindicatie voor de functie zien, als er geen salarisindicatie in de vacaturetekst is opgenomen.


Hiermee wordt Google For Jobs één platform waar een werkzoekende alle informatie kan inzien, waar hij/zij normaliter informatie vandaan haalt. Niet meer eindeloos verschillende website afgaan op zoek naar dé ideale baan, maar één plek met alle benodigde informatie. Dit is niet alleen efficiënter, maar scheelt ook tijd.

Het is nu dan ook belangrijker dan ooit om jouw (online) Employer Branding op orde te hebben. Hoe scoor je op Glassdoor? En wat zeggen andere over jouw organisatie online? Als het uitpakt zoals Google For Jobs aangeeft, is dit allemaal in één oogopslag zichtbaar bij het lezen van jouw vacature. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Google For Jobs in Nederland beschikbaar is, maar de verwachting is ergens in de eerste helft van 2018! Is jouw organisatie er klaar voor?


Benieuwd hoe Yoores Recruitment Solutions jouw organisatie kan bijstaan bij de (online) Employer Branding? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Esmeralda Tan-A-Kiam
Talent Acquisition & Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment