Krappe arbeidsmarkt? Zet gericht Talent Sourcing in! - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Door de krappe arbeidsmarkt worden werkgevers zich er steeds meer van bewust dat het moeilijker wordt om de beste kandidaten aan te trekken en te binden aan jouw organisatie.

Blog Osmalien1

De vraag die daarom vaak bij een nieuwe vacature gesteld wordt: hoe gaan wij deze vacature (in de huidige markt) zo snel mogelijk invullen met de juiste kandidaat?


Ondertussen zijn er verschillende technieken die je kunt gebruiken om de instroom van kandidaten te vergroten, waaronder het adverteren van jouw vacatures op de welbekende jobboards en het inzetten van Recruitment Marketing. Actief werkzoekenden zijn goed en makkelijk te vinden, vaak doordat zij zelf actie ondernemen om zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te komen. Maar hiernaast heb je ook te maken met een vrij grote groep van potentiële kandidaten die latent of niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Wellicht zit die top kandidaat die je heel graag binnen jouw organisatie wilt inzetten in deze groep, en dat brengt ons naar een heel belangrijke en misschien zelfs essentiële actie in de Recruitmentwereld: Talent Sourcing.


Talent Sourcing is het zoeken naar, onderzoeken en proactief werven van passieve en actieve kandidaten. Potentiële kandidaten zijn meestal actief op specifieke kanalen zoals communities/fora en vacaturebanken. Om de kans te vergroten talent aan te trekken en aan jouw organisatie te binden, zou je deze kandidaten direct kunnen benaderen met een interessant aanbod.


Het sourcen naar talenten moet wel volgens strategische stappen gebeuren. Ten eerste zou je moeten achterhalen op welke fora en/of community jouw doelgroep het best te vinden is. Zo zal je erachter komen dat de Java Developer die je zoekt op Stackoverflow zit, de onderhoudsmonteur op de Nationale Vacaturebank te vinden is en de Accountmanager die je graag binnen wilt halen juist weer actief is op LinkedIn. Ook het geven van persoonlijk aandacht aan desbetreffende kandidaat vergroot je kansen; het sturen van massale mails, oftewel Bulkmails, wordt dan ook sterk afgeraden. Hier prikt een kandidaat direct doorheen. Als je de interesse van een kandidaat weet te trekken middels persoonlijke benadering, is de kans groter dat hij/zij eerder geneigd is om een overstap te maken.


Actieve Talent Sourcing wordt in de steeds krappere arbeidsmarkt alleen maar belangrijker. Recruiters houden zich steeds meer op de hoogte van de nieuwste social media trends en maken gebruik van data analyses. Talent Sourcing maakt het werving- en selectieproces efficiënter en persoonlijker, wat net genoeg kan zijn om een kandidaat over de streep te trekken.


Maar hoe ga je nou precies op zoek naar geschikte kandidaten? En hoe zorg je voor een goede eerste indruk als werkgever? Yoores helpt en adviseert je hier graag bij! Wij hebben een team van gespecialiseerde Talent Acquisition Specialisten die jouw recruitment naar een hoger niveau kunnen tillen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Osmalien Franciska
Talent Acquisition Specialist


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment