Welke RPO vorm past bij mijn organisatie? - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Stel, u bent op zoek naar een partner om uw recruitment proces te optimaliseren. Er wordt vaak gesproken over 'de verschillende vormen van RPO'. Aan welke vorm van RPO heeft uw organisatie dan behoefte?

Recruitment Process Outsourcing RPO Yoores Blog


Diverse RPO-organisaties onderscheiden verschillende vormen, wat leidt tot een duizelingwekkende hoeveelheid aan ‘soorten’ RPO. En dan volgt nog de vraag welke RPO eigenlijk bij uw organisatie past. Vanzelfsprekend ziet u dan door de bomen het bos niet meer. Toch biedt RPO eigenlijk juist vereenvoudiging. Een dedicated RPO Partner biedt namelijk geen hapklaar pakket uit een bestaand schema dat wordt geïmplementeerd in uw organisatie, maar een custom-fit oplossing die naadloos aansluit op de recruitment behoefte van uw organisatie.

 

Waar dient u dan wél naar te kijken?

U hoeft dus niet vooraf een vorm van RPO te bepalen. Uiteraard kan het gaan om een tijdelijk of interim project of om een lange termijn oplossing, maar verder staat alles eigenlijk open. Belangrijker is dat u constateert waar u tegenaan loopt, zodat uw RPO Partner dit samen met u kan gaan oplossen. Herkent u bijvoorbeeld knelpunten in het recruitment proces en wilt u het traject efficiënter indelen? Wilt u de kwaliteitsbeleving van interne en externe stakeholders verhogen? Wilt u uw recruitment kosten verlagen of variabel maken? Of bent u op zoek naar een passende Employer Branding Strategie?


Uiteraard zijn er meerdere antwoorden mogelijk op deze vraag. Uw RPO Partner kijkt samen met u waar stappen gemaakt kunnen worden en zorgt ervoor dat dit van A tot Z wordt gerealiseerd. Van het vaststellen van uw werkgeversidentiteit, het opbouwen van een careersite, het neerzetten van een Social Media én Employer Branding Strategie, het optimaliseren van interne processen en communicatie, werving en selectie tot payrolling. Al deze ‘bouwblokken’ zijn echter schaalbaar. U bepaalt als organisatie waar de behoefte ligt en wat u uit handen geeft aan uw RPO partner.

 

Dus: hoe weet u dus welke vorm van RPO bij uw organisatie past?

Dat kunt u niet weten. De mogelijkheden zijn eindeloos en de samenwerking met uw RPO Partner is altijd gebaseerd op uw recruitment behoeften. Stel uzelf dus niet de vraag welke vorm van RPO bij uw organisatie past, maar ga in gesprek met uw RPO Partner over de problemen waar u tegenaan loopt of de oplossingen waar u naar op zoek bent, zodat deze een dedicated plan kan opstellen om uw recruitment naar een hoger niveau te tillen. Dat is precies de kracht van RPO: geen afgemeten vormen, maar flexibiliteit en schaalbaarheid specifiek voor uw organisatie. 

 

BUSINESSCASE 1  
Het Probleem: Te afhankelijk van Werving & Selectie Bureaus en geen Employer Brandig Propositie
De Oplossing: Ten Employer Branding strategie met een dedicated careersite, het opzetten van job marketing, het inzetten van een sourcing team en het stroomlijnen van interne processen
Het Resultaat: Vacatures worden 100% ingevuld met een hogere quaility-of-hires en tegelijkertijd een lagere cost-per-hire (55%). Daarnaast is het HR team volledig ontzorgd

 

BUSINESSCASE 2  
Het Probleem: Instroom is seizoensgebonden waardoor er sprake is van ondercapaciteit ten tijden van hoogconjunctuur
De Oplossing: Een flexibele schil in het recruitment team die kan worden ingezet wanneer dat nodig is
Het Resultaat: Het team is altijd groot genoeg, maar nooit te groot, waardoor de kosten variabel zijn en passen bij de capaciteit