Werken-bij site: hét fundament van recruitment - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Hoewel het nut ervan steeds duidelijker wordt, beschouwt men de werken-bij website toch nog te vaak als slechts één van de marketingkanalen van recruitment. 

Blog-Yoores-De-werken-bij-site--het-fundament-van-recruitment


In dit blog laat ik je zien waarom de werken-bij site juist hét fundament is van moderne recruitment. Allereerst is het belangrijk om te weten dat meer dan de helft van de kandidaten een werken-bij site wil bezoeken na het ontdekken van een vacature. Dat is op zichzelf al een signaal hoe belangrijk een werken-bij site eigenlijk is.

Ook geeft een goede werken-bij website jou een platform om je te presenteren aan potentiele nieuwe werknemers. Middels goede contentmarketing, bijvoorbeeld in de vorm van interviews en testimonials, geef je kandidaten een beeld van hoe het is om bij jouw organisatie te werken en belangrijker nog: waarom ze dat moeten willen. Die eerste indruk kun je immers maar één keer maken.

Een andere belangrijke functie van de werken-bij site is dat het een platform is waar jij als HR of recruiter werkzoekenden kunt converteren naar kwalitatieve sollicitanten. Met een goede Candidate Journey (die al begint bij de Recruitment Marketing) leid je de geschikte kandidaat naar de juiste pagina. Met dat uitgestippelde pad voorkom je tevens dat ongeschikte kandidaten solliciteren op de openstaande vacature.

Statistieken zijn een ander belangrijk element van je werken-bij site. Niet alleen Google Analytics biedt inzicht in het gedrag van werkzoekenden, maar ook de koppeling met een ATS zal jou helpen bij het optimaliseren van de Candidate Journey voor elke specifieke vacature. Met geen enkele andere tool krijg je zoveel inzicht in het gedrag van kandidaten.

Wil je meer lezen over de waarde van een werken-bij site? Download dan onze nieuwe whitepaper.


Yoores Marketing & Sales


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment