Dit is waarom jij nog geen werken-bij site hebt - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Meer dan de helft van de kandidaten gaat direct op zoek naar een werken-bij site na het spotten van een interessante vacature. Lees die zin nog even terug.

De 5 voordelen van een werken-bij site

En bedenk je nu hoe jammer het dan is als de werken-bij omgeving ergens binnen de corporate site verstopt zit of, erger nog, als jouw organisatie überhaupt geen werken-bij site heeft.

Zonde, en meteen de voornaamste reden waarom jij geen werken-bij site hebt. Binnen jouw organisatie leeft namelijk de gedachte dat een aantal pagina’s binnen de corporate site gericht op kandidaten volstaat. En dat de kandidaat in deze krappe arbeidsmarkt bereid is om kostbare tijd te besteden aan het spoorzoeken binnen de corporate site in de hoop informatie te vinden over vacatures, arbeidsvoorwaarden en werkomgeving.

Een tweede reden dat je nog geen werken-bij site hebt, is dat het niet de prioriteit heeft binnen veel organisaties. De drukte op de HR afdeling en wellicht gebrek aan voldoende kennis zorgen ervoor dat de werken-bij site niet de hoog op de to-do lijst staat, terwijl juist dit initiatief onderaan de streep voor veel tijdswinst kan zorgen. Immers kan een goede werken-bij omgeving het recruitmentproces optimaliseren en de afhandeling en behandeling van kandidaten behoorlijk vergemakkelijken.

Een nieuwe website lijkt vaak (reden nummer drie) een te kostbare onderneming, maar iets “kost pas duur” als het niet voldoende oplevert. En een werken-bij omgeving verdient zichzelf binnen no-time terug. De werken-bij omgeving zorgt namelijk voor een betere vindbaarheid van je vacatures en een verhoogde conversie op het aantal sollicitaties. Daarnaast zorgt een koppeling met een ATS voor een betere afhandeling van kandidaten. En dat bespaart tijd en dus kosten. Yoores heeft overigens regelmatig acties waarbij de werken-bij site volledig gratis wordt aangeboden!

De vierde reden is dat veel organisaties de indruk hebben dat het gebruik van Social Media voldoende is om potentiele medewerkers over de streep te trekken. Hoewel jouw Social Media posts zeker een bijdrage leveren aan jouw werkgeversmerk en het communiceren van je vacaturebehoefte, zal een serieuze kandidaat eerst meer onderzoek willen doen. Jij mag raden waar hij dan naar op zoek gaat. Hint: het staat in de eerste zin van dit blog.


Yoores Marketing & Sales


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment