Een werken-bij site in een week - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Ik moet een beetje denken aan dat seminar, een MBA in a Day. Dat klinkt namelijk een beetje onwerkelijk. Je krijgt namelijk niet echt een MBA in een dag. Maar, een werken-bij site in een week. Tsja, dat kan echt.

Een website in een week
Vaak zien we bij onze bedrijfsbezoeken dat men veel beren op de weg ziet en veel denkt in grote processen en problemen. Maar een werken-bij site bouwen is nog niet zo complex. Natuurlijk moeten er verschillende stakeholders worden aangehaakt. En hebben verschillende mensen verschillende meningen. Maar, als de EVP eenmaal is vastgesteld gaat het snel. Het bouwen van websites gaat tegenwoordig zo snel.

We zien vaak twee soorten klanten. De eerste klant is de HR klant. Recruitment is het probleem van HR, die mag het wel oplossen. Soms lastig voor HR, maar heel fijn voor dit proces. Want, het proces en de keuze is laag gedelegeerd naar HR. Dus, samen met het HR team, kunnen we min of meer vrij bepalen wat we gaan doen. Natuurlijk in lijn met de huisstijl van corporate marketing. In deze gevallen zijn we vaak binnen een week al klaar. Heerlijk om mee te werken. Snel een effectieve werken-bij site bouwen. ATS erachter inrichten en binnen een week lopen de vacature via de werken-bij site en solliciteert men in het ATS.

De tweede klant is de organisatie klant. Hier is HR in lead, maar liggen de marketing- en communicatie-uitingen qua verantwoordelijkheid bij Marketing. Dat is vaak logisch, maar wel complexer. Veelal zien wij hier dat het Management in bredere zin op verschillende vlakken betrokken is bij recruitment. Iedereen heeft immers verstand van marketing en recruitment.. ;-)

Met een strak EVP proces borgen wij dit. Iedereen kan, mag en wordt eigenlijk verwacht input te leveren op de EVP. Door dit grondig te inventariseren lijnen we iedereen aan. Na het vaststellen gaan we bouwen, wederom in lijn met de huisstijlgids. Ook dan is de site snel klaar en met 1 of 2 review rondes live te zetten.

Wij bouwen tientallen sites per jaar. Voor ons is dit proces relatief simpel uit te voeren. De meeste bedrijven die wij bezoeken maken dit een groter proces dan het in werkelijkheid is, zeker als je 10 tot 50 vacatures per jaar hebt.

En duur? Nee, dat ook niet. Voor zo’n 5 tot 10 duizend euro heb je een prima site, met eigen content (dus geen stock foto’s), eventueel video content en een gekoppeld ATS om het gehele proces te automatiseren. Eigenlijk heb je dat dus al met 1 vacature terugverdiend.

Wil je het helemaal goedkoop? Zo nu en dan hebben we een actie waarbij we een aantal start pakketten (website incl. ATS) geheel gratis aanbieden. Meestal slechts aan 5 tot 10 nieuwe klanten. Opletten dus!

Edwin Noordeloos
Managing Partner


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment