De 3 belangrijkste redenen om voor RPO te kiezen - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Recruitment Process Outsourcing (RPO) biedt belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele in-house recruitment of werving en selectie. Waarom? Lees hieronder de 3 belangrijkste redenen!

 

Recruitment Process Outsourcingv2 1

 

1. Effectiever en efficiënter recruitmentproces

De basis van RPO is het effectiever en efficiënter maken van het gehele recruitmentproces van een organisatie. Van het aanpakken van de zwakke plekken in het proces tot aan lange termijn recruitment strategieën inbouwen die passen bij jouw bedrijfsdoelen.

Een groot voordeel hiervan is dat een HR team volledig wordt ontzorgd op het gebied van recruitment. Hierdoor hoeft een HR adviseur of Hiring Manager slechts de sollicitatiegesprekken te voeren en te bepalen of een kandidaat de juiste fit is voor de organisatie.

 

2. Verlagen van vaste kosten en time-to-hire

Als we kijken naar de praktijk zien we dat interne recruitment bijna altijd gepaard gaat met verspilling en (te) hoge overhead. Ook het gebruik van externe bureaus, zoals werving & selectie, detachering en uitzendbureaus, is erg kostbaar.

RPO is een goede manier om de recruitment gerelateerde kosten omlaag te brengen. Bij onze klanten zien we altijd een duidelijke verlaging in hun recruitmentkosten, soms zelfs een halvering. Dit komt grotendeels doordat de vaste recruitment kosten variabel gemaakt worden, waardoor deze tegelijk met je vacatures fluctueren. Mocht het nodig zijn, bijvoorbeeld door seizoensinvloeden of bij projecten, kunnen wij als RPO provider snel en gemakkelijk het recruitment team van onze klanten opschalen. Zo is er altijd de juiste capaciteit die aansluit op de behoefte van de organisatie. Dit biedt een mate van flexibiliteit die veel van onze klanten erg aantrekkelijk vinden.  

Daarnaast wordt ook de time-to-hire omlaag gebracht. Dit komt met name doordat het recruitmentproces efficiënter is ingericht, er een duidelijk focus ligt op Employer Branding en het gebruik van doelgroep gerichte Recruitment Marketing. Dit alles maakt het mogelijk om vacatures van onze opdrachtgevers binnen vier tot acht weken in te vullen. Bij een RPO samenwerking zul je dus nooit lang op talent hoeven wachten.

 

3. Het versterken van je Employer Brand en Candidate Experience

Doordat de lange termijn leidend is bij RPO, bouwt een RPO provider ook steevast aan het Employer Brand en de Candidate Experience. Je merk en imago zijn belangrijk, voor alle aspecten binnen je organisatie. En dus ook voor de recruitment.

 

Zo wordt het door in te zetten op de naamsbekendheid bij werkzoekenden makkelijker om vacatures in te vullen. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Recruitment Marketing is hier een groot onderdeel van. Door gebruik te maken van verschillende recruitment platformen, waaronder jobboards, aggregators en sociale media, wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid van de organisatie vergroot.

 

Om het Employer Brand verder niet te schaden is het hebben van tevreden sollicitanten ook een belangrijk doel bij het starten van een RPO traject. Kandidaten die niet worden aangenomen voor de functie die geen goed gevoel overhouden aan het sollicitatieproces zouden immers ervoor kunnen zorgen dat het werkgeversmerk zwart gemaakt wordt. De Candidate Experience moet daarom niet onderschat worden.

 

De grootste klacht van kandidaten is, bijna altijd, het gebrek aan informatie en transparantie in een sollicitatieprocedure. Yoores neemt deze frustratie weg door vaste communicatiepunten in te bouwen en bovenal eerlijk te zijn naar kandidaten. Als wij zeggen dat we op maandag bellen, dan bellen we op maandag. Hierdoor zijn alle stakeholders tevreden na het doorlopen van het proces.

 

Kortom, RPO providers kunnen flexibiliteit, opschaling, procesverbetering en een ontwikkeling van de lange termijn strategie bieden, afhankelijk van de behoeften van jouw organisatie.

 

Als RPO provider werkt Yoores als de interne Recruiter van onze opdrachtgevers. Hierbij nemen wij het gehele recruitment traject uit handen, of delen hiervan. De focus hierbij ligt altijd op een duurzame samenwerking en het verbeteren van het recruitmentproces op de lange termijn.

 

Yoores biedt hierin niet alleen de expertise, maar een partnership. Wij fungeren dan ook als een extensie van jouw HR of recruitment afdeling. Hierdoor hebben we een directe impact op het Employer Brand: we weten hoe we het werkgeversmerk het beste kunnen representeren en zien al snel welke kandidaten een goede fit zullen zijn voor de organisatie. Helemaal indien je besluit gebruik te maken van onze Corporate Recruiter die on site bij jou aan de slag gaat.

 

Overtuigd van de kansen die RPO biedt en benieuwd wat Yoores voor jouw organisatie kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

 

 

Rosa Marijnen
Recruitment Marketing Specialist

 

Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment