Installatietechniek - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

De bouw en installatie behoren tot de sectoren waar de arbeidsmarktkrapte het hoogst is. Dat blijkt uit het rapport “Moeilijk vervulbare vacatures” van het UWV waarin een landelijk overzicht wordt geschetst van de beroepsgroepen met het grootste tekort aan personeel.


Economisch gezien zijn de vooruitzichten voor de installatietechniek erg gunstig. Zo is er een blijvende positieve ontwikkeling in de woningbouw en aanverwante projecten. Voor de arbeidsmarkt is deze trend minder gunstig aangezien het resulteert in een ernstig tekort aan onder andere installatiemonteurs.


Brenda Scholten, Recruitment Manager, vertelt:

Bij Unica was de toename in bouwprojecten duidelijk merkbaar. Geweldig voor het bedrijf natuurlijk, maar hierdoor ontstond er wel in korte tijd een groter wordende behoefte aan onder andere servicemonteurs, werkvoorbereiders, bouwplaatsmanagers en installateurs. Door die snelle toename besefte Unica vrij snel dat er support nodig was van buitenaf.


 

Edwin Noordeloos, Directeur bij Yoores, licht toe:

We merken dat organisaties in de installatietechniek, zoals Unica, maar ook Heras, vaak eerst contact zoeken met werving- en selectiebureaus. En in vrijwel alle gevallen komen ze er vrij snel achter dat dit soort bureaus slechts een tijdelijke oplossing bieden voor een structureel probleem en te weinig langdurige oplossingen kunnen bieden. Iets wat wij voorkomen door het proces bij de opdrachtgever van begin tot eind neer te zetten, op te bouwen en uit te voeren. Een proces dat een opdrachtgever ook zelf over zou kunnen nemen. Natuurlijk is het onze uitdaging om het zo goed te doen, dat wij dit kunnen blijven doen. Als een verlengstuk op de organisatie.

Het analytische karakter van Yoores verrast opdrachtgevers dan ook vaak. Zodra organisaties begrijpen hoe de dienstverlening van Yoores in elkaar steekt is het verschil ten opzichte van werving- en selectiebureaus duidelijk voelbaar. Door doelgroeponderzoeken, marktonderzoeken en data-analyses te combineren, weet Yoores exact welke kandidaten bij welke organisatie passen en hoe deze efficiënt én effectief aangetrokken moeten worden. Dit levert iedere klant een besparing op in tijd en budget. Omdat alle uitingen uit naam van de klant worden gedaan, levert Yoores een positieve bijdrage aan de Employer Brand.

Redenen voor de inzet van Yoores

  • Vacatures worden sneller ingevuld
  • Door een grotere reikwijdte is de kwaliteit van de kandidaten toegenomen
  • Employer branding wordt opgebouwd
  • HR wordt ontlast
  • Kwaliteitsbeleving kandidaat gaat omhoog
  • Database aan potentiële kandidaten
  • Kostenbesparing

Wie gingen jou voor

Meer informatie

Bekijk Video

Bekijk in onderstaande video van 2 minuten hoe onze flexibele Recruitment Services werken!

Download Brochure

Download direct de brochure met informatie over de Yoores Recruitment Services!

Demo inplannen

Wil je meer informatie over hoe onze Recruitment Services specifiek voor jou kunnen werken?
Vraag direct een demo aan!

behappy title