+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Containerbegrippen, oftewel een begrip dat meerdere betekenissen kan hebben en meestal onduidelijk is, worden vaak gebruikt. Ook binnen recruitment. 

verdwenen container blog containerbegrip yoores

Kandidaten ergeren zich mateloos aan clichés en containerbegrippen in vacatureteksten.
 

Waar gebeurd! Recent verhuisd naar een andere provincie, groene container aan de weg gezet, nog geen uur later verdween de container in de vuilniswagen. Als gevolg geen container terug. Gebeld met de afdeling klantenservice van de desbetreffende gemeente om de container te kunnen claimen. Met flinke ergernis als gevolg. Maar tegelijkertijd ook weer inspiratie voor deze blog!

 

Big data, content, candidate experience, impact, mobile: we moeten er misschien voor waken dat daarvan de betekenis niet verloren lijkt te gaan. Deze ‘containerbegrippen’ bespreek ik bij tijd en wijle in gesprekken met HR en Recruitmentmanagers. Deze woorden hebben dan ook daadwerkelijk impact in de wereld waarin je mensen wilt bewegen naar een organisatie om voor te werken.

 

Om ervoor te zorgen dat je mensen in beweging wilt krijgen en hun blik richten op jouw organisatie, is het raadzaam om alle doelgerichte middelen in te zetten. Welke dat kunnen zijn, bepaal je aan de hand van de behoefte van jouw organisatie dan wel afdeling. Je kunt als organisatie meerdere middelen inzetten die jou en jouw afdelingen kunnen ondersteunen bij het aantrekken en behouden van het juiste talent en natuurlijk het versterken van jouw imago als werkgever.

 

Maar rekening houdend met SEO tekst controles, Aggregators, Google, Job Boards, social media campagnes en sourcing: dan ben je al een aardig eind op weg in de goede richting. Vanuit Yoores Recruitment Solutions spreken wij dagelijks met organisaties die op zoek zijn naar de juiste manier om talent zowel aan te trekken als te behouden.
 

Naast het vinden van het juiste talent gaat het ook om de weg ernaartoe. Hoe vinden de medewerkers de organisatie? Een sterk werkgeversmerk, het Employer Brand, creëert identificering en een emotionele band met jouw organisatie als werkgever.

Met andere woorden, claim je identiteit als werkgever, wordt en blijf zichtbaar zodat je niet verdwijnt als ware een container… begrip.

Yoores Recruitment Solutions kan je helpen om het Employer Brand te definiëren, te communiceren en te laten groeien. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies over welke recruitment activiteiten jouw organisatie kan inzetten voor een vacature.

 

Marloes te Wierik
Business Development Consultant


Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment