+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Heb jij al voorbereidingen getroffen voor de nieuwe privacywet in 2018? Als Recruiter krijg je dagelijks persoonlijke gegevens onder ogen van sollicitanten waar je zorgvuldig en volgens de wet mee om moet gaan.

AVG privacy wet 2018 blog yoores

In mei 2018 wordt de privacy regelgeving aangescherpt en treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze vervangt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en is van toepassing binnen de Europese Unie. Maar wat voor invloed heeft de AVG op recruiters, het sollicitatieproces en hoe kun je je hier het beste op voorbereiden?

 

Allereerst is het belangrijk om te weten wat deze wijziging inhoudt. De AVG gaat verder dan de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en verzwaart de verplichting van bedrijven die gebruik willen maken van persoonsgegevens. Hiermee worden de privacy rechten van individuen beter gewaarborgd en verplicht het bedrijven hier accurater mee om te gaan. Als recruiter krijg je hoogstwaarschijnlijk dagelijks cv’s binnen van sollicitanten met persoonlijke gegevens. Ook jij bent verantwoordelijk om deze informatie volgens de AVG te behandelen en te verwerken.

 

Met de administratieplicht die bij de nieuwe AVG komt kijken dien je, mede aan sollicitanten, aan te kunnen tonen dat jouw organisatie volgens de AVG handelt, welke persoonsgegevens je verwerkt en met welk doeleinde. Het oneindig behouden van persoonsgegevens in jouw database is (al even) passé en je dient er rekening mee te houden dat je deze personen om toestemming vraagt om in de database te blijven.

 

Mei 2018 lijkt misschien ver, maar er komt meer bij kijken dan je denkt en er dienen (gerichte) acties ondernomen te worden om de nieuwe AVG goed te implementeren binnen jouw organisatie. Organisaties hebben vervolgens nog zo’n twee jaar om alle veranderingen door te voeren, maar onderschat dit niet. Zorg dat je dit zelf of via een externe partij goed geregeld hebt om hoogoplopende boetes te voorkomen. Houd er daarbij rekening mee dat alle informatie in deze blog op basis van onze eigen kennis en ervaring is opgesteld. Voor meer inzicht over de nieuwe AVG wet en welke stappen jij in de gehele organisatie dient door te voeren

Heeft jouw organisatie nog geen juiste database of kan het wel een upgrade gebruiken in combinatie met de AVG? Yoores biedt een CRM systeem, een zogenaamd Applicant Tracking System (ATS), aan waarin alles rondom het recruitment proces komt te staan. Van hoeveel sollicitaties er binnen zijn gekomen, tot meer informatie over elke potentiële kandidaat. Wij zorgen voor een database onderhoud service waarbij we deze data verifiëren en corrigeren, volgens de nieuwe AVG. Elk kwartaal sturen wij een mailing waarin men de mogelijkheid krijgt om zich uit te schrijven. Zo heb jij er geen omkijken naar!

 

Wil je meer weten over ons Applicant Tracking System (ATS) en database onderhoud service? Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Esmeralda Tan-A-Kiam
Talent Acquisition & Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment