+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Recruitment zonder sourcing is dweilen met de kraan open: anno 2017 is het een onmisbare aanvulling op het recruitmentproces. Toch blijft er in de praktijk nog wat onduidelijkheid bestaan.

Onduidelijkheid over de verhouding tussen recruitment en sourcing in relatie tot de talent pipeline.

Recruitment SynergieTalentpipeline Recruitment Blog Yoores

Sourcing is het proactief zoeken en benaderen van top kandidaten voor huidige en toekomstige posities binnen bedrijven en organisaties. Dit is anno 2017 een onmisbare aanvulling op het recruitmentproces. Er ontstaat hierdoor namelijk een synergie tussen twee specialisten; de Recruiter en de Sourcer. Door die samenwerking kan zo een talent pipeline worden opgebouwd en op zeer korte termijn de beste kandidaat voor een openstaande vacature worden geselecteerd.

Het plaatsen van een vacature is al lang niet meer voldoende om talent aan te trekken. Vooruitstrevende bedrijven en organisaties zien zich dan ook genoodzaakt om zelf actie te ondernemen om talent aan te trekken waarmee zij de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Vaak met behulp van een gespecialiseerd recruitmentbureau.

Technologische Ontwikkeling

Ook het moderne ‘recruiten’ biedt geen garantie op het aantrekken van het juiste talent. Daar is tegenwoordig meer voor nodig. Ingevolge de huidige technologische ontwikkelingen zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan die binnen het recruitmentproces niet onbenut mogen blijven, ook op het gebied van sourcing. De Sourcer kan handig gebruik maken van deze technologische ontwikkelingen en andere online networktools en richt zich volledig op het vullen van de talent pipeline.

In plaats van enkel te zoeken naar interessante kandidaten die beschikbaar zijn, kan de Sourcer zich ook richten op het lokaliseren van talentvolle kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een andere baan. De Recruiter kan zich vervolgens bezighouden met haar specialisme. Het vakkundig screenen en selecteren van de beste kandidaten. Dit kan echter alleen uitgevoerd worden wanneer de talentpipeline gevuld is, en dat is de hoofdtaak van de Sourcer.

 
Yoores Recruitment Solutions beschikt over een team van gespecialiseerde Sourcers en Corporate Recruiters die nauw samenwerken, om jouw recruitment naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Dzunia Hochstenbach
Talent Acquisition Specialist

Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment